de Therapie

Bij Kwiek therapie kijken we natuurgeneeskundig naar jouw dier in zijn geheel. Door deze holistische benadering is er niet alleen aandacht voor de klacht of de symptomen, maar des te meer voor het totaalbeeld op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Hierdoor onderzoeken en behandelen we de werkelijke oorzaak van de klacht in plaats van het toepassen van reguliere symptoombestrijding. Dit maakt dat het soms langer kan duren voordat gewenst resultaat zichtbaar is, echter de kans dat de klacht terugkomt is vele malen kleiner.

Door middel van natuurlijke therapieën, middelen en maatregelen wordt het zelfgenezend vermogen van jouw dier ondersteund. Hierdoor kan de balans in de samenhang tussen het fysieke, mentale en energetische zich herstellen. Ook wordt altijd gekeken naar de invloed van omgevingsfactoren. Ieder dier is uniek, daarom is het behandelplan naar aanleiding van het consult volledig op maat gemaakt.

De natuurlijke therapieën en middelen die Kwiek therapie gebruikt zijn;
Aroma (het gebruik van essentiële oliën), Bachbloesems (druppeltjes met werking op de psyche), Celzouten (mineralen voor lichaamsfuncties), Fytotherapie (de geneeskrachtige werking van kruiden), Gedragstherapie (advies en training), Homeopathie (korreltjes die fysiek en mentaal op de klacht werken), Massage (bij pijn- of bewegingsklachten), TTeam (aanraking voor bewustwording en versterking contact) en als laatste Voeding (advies).

Voor wie?

Bij Kwiek zijn álle dieren welkom met zeer diverse klachten. Ook wanneer het een minder gangbaar dier betreft, zal de kennis van de eigenaar in combinatie met de natuurgeneeskundige visie meestal het probleem kunnen verhelpen.

Veelvoorkomende problemen die we zien in de praktijk:
Gedragsproblemen, hormonale klachten, spijsverteringsproblemen, weerstandsproblemen, bewegingsproblemen, chronische ziekten, huidproblemen, allergieën en ook zien we veel vage of onverklaarbare klachten of problemen waar de regulier dierenarts geen antwoord meer op weet.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en dat sluit haarfijn aan bij de visie van Kwiek. Hierom bieden we preventieve consulten om jouw dier in kaart te brengen en inzicht te krijgen over eventuele aandachtspunten. Kwiek biedt ook een adviesconsult aan over bijvoorbeeld matching/herplaatsing, ecto/endoparasieten, voeding of vaccinatie.

Natuurgeneeskunde kan ook ingezet worden om reguliere behandeling aan te vullen. Zo kunnen natuurlijke middelen bijwerkingen van medicijnen verminderen of bijvoorbeeld ondersteuning bieden na operatieve- of andere belastende behandelingen.

werkwijze

Een consult bij Kwiek duurt 60 minuten. Of en hoeveel vervolgafspraken nodig zijn, is afhankelijk van de klacht of ziekte van het dier. Vervolg-, preventie-, adviesafspraken of kleine huisdierconsulten duren 30 tot 45 minuten.

Huisdieren zijn van harte welkom in de praktijk van Kwiek therapie in Helvoirt. Bij grote huisdieren, landbouwhuisdieren of op indicatie vindt het consult in de natuurlijke omgeving van jouw dier plaats.

Soms wordt voorafgaand of tijdens het consult duidelijk dat jouw dier beter geholpen kan worden door een andere professional. Uiteraard verwijzen wij dan door naar bijvoorbeeld een regulier dierenarts, fysiotherapeut of osteopaat.

Heb je nog vragen of wil je eerst kennismaken? Boek dan direct een gratis kennismakingssessie!

Tarieven

Reiskosten: €0,20 per kilometer vanaf 5268 LL, Helvoirt.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief eventueel in te zetten middelen. Annulering van gemaakte afspraken worden tot uiterlijk 24 uur van tevoren niet in rekening gebracht.

Review

“Enige tijd geleden heb ik een consult gehad bij Wieke. De reden hiervan was dat mijn paard gevoelig was voor maagzweren en vooral in de winter terugvalt in gewicht. Nadat Wieke uitgebreid onderzoek had gedaan kreeg ik een advies, waarbij ik mijn paard verschillende kruiden moest geven door zijn voer. Hier ben ik direct mee gestart (tijdig voor de winter) en ik merkte een positief verschil. Mijn paard zat deze winter beter in zijn vel, waardoor ik lekker op niveau kon doortrainen. Het was duidelijk merk- en zichtbaar! Bedankt voor je hulp!”

N. Eigenaar paard Darwin

F.A.Q.

Ja! Kwiek staat klaar voor al je vragen over alle verschillende diersoorten. Mijn kennis van honden, paarden of katten is natuurlijk groter doordat mensen vaker met deze diersoorten in de praktijk komen. Het mooie van natuurgeneeskunde is dat het gaat om het totaalbeeld en dit wordt geschetst door de diereigenaar en therapeut samen. Dus hoe specifiek de klacht ook is voor jouw dier, door de samenwerking kan er altijd een praktisch natuurgeneeskundig behandelplan gemaakt worden!

Na het stellen van de conclusie, wordt een behandelplan voorgeschreven bestaande uit drie mogelijke richtingen die ook in combinatie met elkaar kunnen worden aangeboden:
  • Het inzetten van enkel maatregelen, zoals bijvoorbeeld het aanpakken van de taak van jouw dier of een verandering aanbrengen in het voedingspatroon.
  • Het aanbieden van therapie zoals gedragstherapie, massagetherapie of TTeam.
  • Het inzetten van natuurlijke middelen, zoals; aroma, Bachbloesems, celzouten, homeopathie, fytotherapie of samengestelde middelen.

Nee het grootste gedeelte niet. Kwiek heeft ervoor gekozen belangenverstrengeling tegen te gaan en enkel advies te geven over goede merken en producten. In het behandelplan worden opties genoemd, zodat je als eigenaar zelf kan kiezen waar en wat je aanschaft. Bachbloesems worden wel door Kwiektherapie zelf samengesteld en verkocht.

In het consult wordt gekeken welke disharmonie in gedrag of emotie bijdraagt aan het veroorzaken van het probleem. Uit de 38 verschillende Bachbloesems die allen een andere mentale werking hebben, worden de drie tot vijf meest passende Bachbloesems gekozen. Deze individuele bloesems die elkaars werking positief versterken of aanvullen, voeg ik toe aan bronwater in een pipetflesje. In het stappenplan wat per mail wordt meegestuurd, wordt precies aangegeven hoeveel druppels je per dag mag geven en hoe lang. Dit is namelijk per dier en per klacht verschillend.

De prognose is afhankelijk van jouw dier en het probleem. Hoe langer en hoe heftiger de klachten van jouw dier al aanwezig zijn, hoe langer het ook duurt voordat voorbetering zichtbaar is. Echter bij het goed volgen van het stappenplan, kan je al kleine verschillen opmerken binnen de eerste en derde week. Vaak spreken we dan na twee of vier weken een terugkoppelmoment af, waarbij we samen kijken of het behandelplan goed is of aangepast moet worden.